NAV er, som sikkert de fleste vet, en statlig organisasjon som skal hjelpe folk bosatt i Norge med å komme seg i jobb. Men de fleste er kanskje ikke klar over at NAV også har et samfunnsansvar i form av å gi hjelp til personer med stor gjeld. Kommunen du bor i plikter å tilby gratis gjeldsrådgivning, noe som kan komme godt med hvis du føler at kreditorene banker hardere og hardere på døren.

Etter å ha tatt en kjapp telefon til NAV og forhørt meg med en av mine bekjente som kjenner til NAV-systemet godt har jeg laget en oversikt over hvilke ting de faktisk kan være behjelpelige med.

Dette gjør du før du drar til NAV

Du har selv et ansvar for at alt du presenterer under gjeldsrådgivningen er riktige opplysninger. NAV kommer etter all sannsynlighet ikke til å gjøre noen ekstern bakgrunnssjekk ut over de opplysningene du gir, noe som betyr at alt du medbringer skal være sant. Tro meg når jeg sier at gjeldsrådgivere har sett det meste, så du skal på ingen måte være flau over å ha høye beløp i utstående lån. Ta med deg alt av regninger og purringer samt lønnsslipper slik at dere sammen kan jobbe mot en løsning så kjapt som overhodet mulig.

Sette opp et budsjett

Svært mange nordmenn føler at de har bedre kontroll på sin personlige økonomi enn de egentlig har. Du kjenner kanskje til det å logge inn i nettbanken og få et lite sjokk over hvor mye penger du egentlig har brukt denne måneden? I så fall betyr det at du er nødt til å planlegge i større grad enn hva du gjør nå.

NAV kan hjelpe deg med å sette opp et månedlig budsjett som gjenspeiler din økonomiske situasjon. De vil naturligvis kreve full åpenhet på alle utestående betalingskrav da det er ekstremt viktig at du allokerer et høyt nok beløp til gjeldsnedbetaling slik at du får kvittet deg med gjelden innen rimelig tid.

Sending av brev til kreditorene

NAV kan også være behjelpelig med å kontakte kreditorene og forklare situasjonen din. Hvis du lider av telefonskrekk eller føler at du ikke har særlig lyst til å ta personlig kontakt med firmaene/bankene som sender deg purringer hver eneste uke, så har ikke NAV noen problemer med å ta meglerjobben for deg.

Allikevel er dette et punkt hvor jeg absolutt vil rådføre deg til å jobbe selv. Det å vise vilje til å betale er et såpass viktig punkt hos bankene at å «outsource» denne jobben til noen andre vil potensielt koste deg en del penger. Om du ikke er veldig imot det å snakke med dem selv, så vil jeg tro at det er best å selv føre samtalene mot kreditorene. Det føles veldig godt å få prutet ned renter og gebyrer etter en kort telefonsamtale.

Det er primært disse to tingene som er verdt å kontakte dem for. Har du ryddet opp i totaløkonomien din, fått en oversikt over hva du skylder og hvem du skylder penger, så vil jeg nesten heller rådføre deg til å høre med en privat bank så kjapt som mulig om de kan hjelpe deg med refinansiering. Det å dra tiden ut og vente på at NAV-systemet skal ordne opp i din personlige økonomi er både litt naivt og dessverre også potensielt svært tidkrevende.

Hvis du er i tvil på om de kan hjelpe deg vil jeg anbefale at du kontakter NAV på telefon «80045353».