Mange går med tanker om å refinansiere gjelden sin. Og i den forbindelse er det gjerne en del spørsmål som dukker opp. Vi har derfor satt opp en liten liste med de spørsmål om oftest blir stilt om refinansiering.

Må jeg fortelle om hva lånet skal brukes til?

Fordelen med et forbrukslån er at du kan bruke lånet til akkurat det du måtte ønske deg.  Det eneste som er av interesse for banken, er at du overholder den avtalte betalingsplan for lånet. Utover dette spiller det ingen rolle for banken som du bruker pengene til nye møbler, en bil eller refinansiering av annen gjeld.

Hvor finner jeg de beste lån til refinansiering?

Du finner mange långivere på internett. Søker du etter lån til refinansiering, vil det komme opp mange forslag i form av banker og lånemeglere. Sistnevnte har gjerne et samarbeid med flere banker og finansieringsselskaper og vil derfor oppnå bedre betingelser. Her vil din søknad bli sendt ut til disse samarbeidspartnerne og de som godkjenner søknaden din, vil sende deg tilbud om lån til refinansiering. Da kan du enkelt sammenligne vilkårene på de ulike tilbud og velge det beste lånet.

Kan jeg innfri lånet før tiden?

Ja, du kan betale lånet tilbake før tid om du vil. Selv om du har valgt å betale lånet tilbake over 8 år, så er det ingen som nekter deg å betale lånet ned på kortere tid. Jo raskere et lån blir betalt tilbake, desto mindre må du betale i rentekostnader.

Hvor mye kan jeg låne?

Hos de fleste som tilbyr forbrukslån kan du låne fra kr 5000 og opptil kr 500 000. Det er selvsagt også banker som har en lavere grense på ca. kr. 350 000. Men uansett hvor mye du ønsker å låne, så er det ikke alltid du får innvilget hele beløpet. Bankene vil se på inntekten din og gjelden du har fra før av og ut fra dette vurdere hvor mye du får låne. Langt de fleste banker vil også stille som krav at dere er to søkere om dere skal låne mer enn kr 250 000.

Hvor lang tid går det til jeg kan få pengene utbetalt?

Selve prosessen med å søke om et lån til refinansiering går ganske raskt. Om du søker om lån i dag, så kan du i prinsippet ha pengene på kontoen din i morgen. Vi skriver «i prinsippet» da det er et par forutsetninger som må oppfylles. Men søker du om morgenen en hverdag, så vil søknaden gå gjennom en kredittvurdering og blir den godkjent, vil du motta et tilbud om lån. Kan du akseptere vilkårene, må du signere for lånet med din BankID og muligens sende inn kopi av lønnsslippen din. Denne kan enkelt lastes opp til banken sin nettside. Så snart dokumentene har blitt godkjent, så blir lånet utbetalt til kontoen din. Og dette kan da allerede skje om ettermiddagen samme dag.

lan-til-refinansieringKoster det noe å søke om et lån til refinansiering?

Nei, det er helt gratis å søke om et lån. Det er ingen kostnader for deg og du er heller ikke forpliktet til å akseptere lånet. Du kan gjerne søke om lån hos fem ulike banker og avvise alle tilbudene hvis du ikke synes de er bra nok.

Må jeg stille med sikkerhet for et lån til refinansiering?

Når du søker om et forbrukslån, så søker du om et lån uten sikkerhet. Dette betyr at du kan bruke pengene til hva du måtte ønske, også til å refinansiere kredittkortgjeld eller andre smålån. Du trenger derfor ikke å stille med noen form for sikkerhet.

Hvor lang tid kan jeg bruke på nedbetalingen?

Dette kommer helt an på banken du velger, men de fleste tilbyr nedbetaling av forbrukslån på inntil 15 år.

Kan jeg få hjelp med refinansieringen?

De fleste banker lar deg ordne opp selv med nedbetaling av andre smålån og kredittkortgjeld. Men det finnes også långivere som ordner alt for deg. Så snart lånet har blitt innvilget, så kan du sende en oversikt over gjelden din og de vil så sørge for at lånene blir innfridd og avsluttet. Du kan se på nettet hvilke løsninger de ulike banker og finansieringsselskaper tilbyr.

Hvor lenge går det før jeg får svar?

I langt de fleste tilfeller vil du få svar på søknaden din i løpet av et par timer eller senest neste dag.